Recept: Tjukka's uit de oven

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Je kunt fruit uit het handje eten. Maar je kunt het ook in dit recept verwerken, dat afkomstig is uit het kookboek Pannenkoeken, woensdag uitgebreid besproken in de bijlage Leven.

benodigdheden

ovenschaal of kleine braadslee

50 g boter

4 grote eieren

8 dl melk

240 g bloem

40 g amandelmeel

¼ tl zout

merg van 1 vanillestokje of 1-2 tl echte vanillesuiker

2 rijpe middelgrote perziken

2 rijpe middelgrote nectarines

ca 90 g (bruine) suiker

boter, voor het invetten

bereiding

Smelt de boter. Klop de eieren en melk door elkaar. Doe de bloem, het amandelmeel, zout en de vanille in een kom.

Roer het ei-melkmengsel er beetje bij beetje door (er mogen geen klontjes …
Dit is 36% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief