Recept: Thaise rijstsoep met mosselen en wakame

Koken
beeld David Loftus
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze goedgevulde Thaise rijstsoep met mosselen en wakame is een bron van smaak.

benodigdheden voor 2 personen

1 tl trassi (garnalenpasta)

1 teen knoflook, fijngehakt

2 bosuien, diagonaal in ringen

1 cm gemberwortel, geschild, fijngehakt

200 g rijst

500 ml schaaldierenbouillon

6 g gedroogde wakame

2 eieren, gekookt, gepeld

2 el vissaus

2 el sojasaus, plus extra

50 g taugé

100 g edamame (gepelde sojaboontjes)

1 blik of pot mosselen (à 350 g), uitgelekt (210 g)

½ bosje koriander, alleen de blaadjes, grof gehakt

olijfolie

bereiding

Verhit een scheut olijfolie i …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?