Recept: Thais gebakken rijst met ei

Koken
beeld ap / Alexandra Schuler
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Als de rijst eenmaal gekookt is, heb je eigenlijk maar één pan nodig voor dit gerecht. Gemakkelijk dus als je nog rijst over hebt, of voor op de camping ...

benodigdheden (voor 2 personen)

175 gram zilvervliesrijst

1 (rode) ui

1 prei

½ spaanse peper

100 gram wortelen

100 gram peultjes

2 eetlepels olie

1 teentje knoflook

2 eetlepels ketjap manis

3 eieren

6 takjes koriander

bereiding

Kook de rijst gaar.

Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de peper in stukjes, de wortels in schuine plakjes en halveer de peultjes.

Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.

Voeg de prei, de peper, de wortel en de peultjes …
Dit is 39% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief