Recept: Temari-sushi

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een temari is oorspronkelijk een kleine speelbal die perfect in de hand ligt. Vaak zijn het prachtige, handgeborduurde balletjes, en het kost jaren om deze verfijnde borduurkunst onder de knie te krijgen. Temari-sushi smaakt net als ­gewone sushi, maar wordt op een andere manier bereid.

benodigdheden

verse vis, bijvoorbeeld zalm en heilbot

wasabi

sushirijst, gekookt en gekruid

sojasaus

viseitjes, ter garnering

vellen nori, ter garnering

bereiding

Scheur een stuk plasticfolie af en leg een kleine visfilet op de folie. Smeer wat wasabi op de filet en leg hier een theelepel sushirijst op. Vouw het plastic samen en wikkel het strak om de ingrediënten tot een glad balletje ontstaat.

Maak het plastic los en leg de perfect gevormde temarisushi op een serve …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?