Zelf tarte frangipane met perzik en abrikoos maken kan met dit recept. Het komt uit het kookboek De vrolijke tafel. Feestrecepten voor elke dag van Karin Luiten. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.
benodigdheden (voor 8-10 punten):
3 (witte) perziken en 5 abrikozen
Deeg:
200 g bloem
75 g boter in blokjes
75 g suiker
1 groot ei
snufje zout
wat boter en bloem voor invetten
Frangipane:
100 g blanke amandelen
100 g zachte boter
100 g suiker
2 grote eieren
60 g bloem
2 eetl (gedroogde) lavendelbloemetjes
n.a.v. De vrolijke tafel. Feestrecepten voor elke dag. Karin Luiten. Uitg. Nieuw Amsterdam, Amsterdam 2015. 249 blz. € 24,99 (na 1 januari € 29,95)bereiding
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Deeg:
Meng de boter met de suiker. Mix het ei erdoor. Voeg bloem en zout toe en kneed …
Dit is 25% van het artikel.