Recept: Tarte frangipane met perzik en abrikoos

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf tarte frangipane met perzik en abrikoos maken kan met dit recept. Het komt uit het kookboek De vrolijke tafel. Feestrecepten voor elke dag van Karin Luiten. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 8-10 punten):

3 (witte) perziken en 5 abrikozen

Deeg:

200 g bloem

75 g boter in blokjes

75 g suiker

1 groot ei

snufje zout

wat boter en bloem voor invetten

Frangipane:

100 g blanke amandelen

100 g zachte boter

100 g suiker

2 grote eieren

60 g bloem

2 eetl (gedroogde) lavendelbloemetjes

bereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C.

Deeg:

Meng de boter met de suiker. Mix het ei erdoor. Voeg bloem en zout toe en kneed …
Dit is 25% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door