Recept: Tagliatelle met sardine-paprikasaus

Koken
beeld ap / Thomas Eisenhuth
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Als u deze zomer in Italië geweest bent, brengt dit recept u even terug. En weer blijkt: de lekkerste sauzen maak je zelf.

benodigdheden

150 gram volkoren tagliatelle of andere volkoren pasta

100 gram gegrilde paprika, koelvak

1 blikje sardines naturel

100 gram tomatenblokjes zonder zout

1 eetlepel kookroom light

4 ansjovisfilets (blikje)

8 blaadjes basilicum

5 olijven

bereiding

Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd de gegrilde paprika in stukken.

Verwijder van de sardientjes de graat.

Doe de sardientjes met de paprika, de tomatenblokjes en de room in de keukenmachine en pureer het.

Verwarm de puree al roerend. …
Dit is 49% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief