Recept: Tabouleh en een gegrild gehaktspiesje

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een recept uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten.

benodigdheden (voor 2 personen):

2 eetlepels olijfolie

150 gram volkoren bulgur

1 kleine ui

½ bosje koriander

150 gram mager rundergehakt

½ komkommer

250 gram kerstomaatjes

1 groene paprika

bladen ijsbergsla

10 sprieten bieslook

8 takjes peterselie

citroensap

Ras el hanout of paprikapoeder

bereiding

Verwarm de olie in een pan en bak hierin de bulgur tot het gaat geuren. Voeg zoveel water toe dat er 1 centimeter boven de bulgur staat. Kook de bulgur in 10-15 minuten gaar.

Pel de ui en rasp hem.

Was de koriander en hak wat steeltjes klei …
Dit is 29% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief