Recept: Surinaamse paksoi

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een lekker makkelijk rijstgerecht met nasivlees uit de Surinaamse keuken. Paksoi is in de maand mei een seizoensproduct.

benodigdheden voor 2 ­personen:

150 gram zilvervliesrijst

1 kleine ui

1 teentje knoflook

1 paksoi

1 rode peper

2 eetlepels olie

150 gram nasivlees, ongekruid

1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout

bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Maak de groente schoon.

Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paksoi in repen.

Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in ringetjes.

Verwarm de olie en bak hierin het nasivlees bruin.

Voeg de ui, de knoflook en de peper toe en bak dit …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?