Recept: Surinaamse kippenstoof

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze gezonde variant van het traditionele recept smaakt lekker en is eenvoudig te bereiden. Heerlijk met veel verse groente en volkoren mie.

benodigdheden voor 2 personen

1 ui

2 kippenbouten

peper

2 eetlepels olie

¼ kippenbouillontablet met minder zout

4 pimentkorrels

2 tomaten

1 Spaanse peper of madame Jeanette

250 gram gemengde groente, Chinese mix of roerbakmix

75 gram volkoren mie

bereiding

Pel de ui en snijd hem klein.

Neem het vel van de kippenbouten. Bestrooi de kip met wat peper.

Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin. Fruit de ui mee.

Voeg 500 ml water toe met het stukje bouillontablet en de pimentkorrels en breng dit aan de kook. Kook de kip in 45 minuten gaar.

W …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?