Recept: Stukje moestuin op het bord

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Wilma van Dijk, 27 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag: een stukje moestuin op het bord.

De eerste moestuingerechten hebben bij ons al op tafel gestaan. En wat is dat genieten! De eerste aardappelen zijn ontzettend lekker en ook de courgettes mogen er zijn. Over een paar dagen kunnen wij de eerste kapucijners oogsten en ook de doperwten en rode bieten gaan de goede kant op. Dit gerecht bestaat uit de eerste vroege aardappelen en heerlijke courgettes. De courgette is een makkelijk te telen groente en kan lang geoogst worden, tot laat in de herfst. Een courgette is het lekkerst als hij nog klein is, maximaal 30 centimeter dat is wel iets kleiner dan wat je in de supermarkt vindt. Wi …
Dit is 16% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief