Recept: Stoofvlees met boerenkool en kikkererwten

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Stoofvlees moet een paar uur sudderen, maar de voorbereiding is zo gedaan. Door de boerenkool en kikkererwten is deze stoofpot helemaal van deze tijd.

benodigdheden voor 4 personen

2 uien

roomboter voor het bakken

3 laurierblaadjes

800 gr. ribrunderlappen

zout en peper

1 blik tomatenblokjes

100 ml water

1 eetl. appelazijn

1 blik kikkererwten

150 gr. gesneden boerenkool

olijfolie

bereiding

Snijd de ui fijn. Smelt boter in een braadpan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg de laurierblaadjes en het vlees toe aan de pan en bestrooi met zout en peper. Bak het vlees bruin aan beide kanten.

Voeg dan de tomatenblokjes, water en appelazijn toe.

Doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het vlees gedurende 3 uur zachtjes sudderen tot het …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?