Recept: Stevige maaltijdsoep (met stengels naar keuze)

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wilma van Dijk, 27 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag: Stevige maaltijdsoep (met kaas-, sesam– of hamstengels).

Deze week was het voor het eerst weer echt lekker fris en dat betekent dat we afscheid nemen van de frisse en lichte salades en dat het gasfornuis en de oven weer volop gebruikt worden voor warme en stevige maaltijden. Als het buiten echt herfst is, kan ik extra genieten van een kop warme soep. Hierbij een gerecht dat simpel en snel is. Deze soep is een stevige maaltijdsoep, boordevol groenten en een echte smaakexplosie. De soep smaakt door de kikkererwten en spruiten anders dan anders. Met name de spruiten geven een echt winterse smaak aan het geheel.

Laat de kou maar komen!

benodigdheden:

Dit is 23% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief