Recept: Stamppot groene kool met spicy noten
benodigdheden
600 gram aardappelen
500-600 gram groene kool
1 ui
2 eetlepels vloeibare margarine
50 gram ongezouten amandelen of cashewnoten
1 theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel chilivlokken
100-150 ml halfvolle melk
peper, nootmuskaat
zie ook voedingscentrum.nlbereiding
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.
Pel de ui en snijd hem klein.
Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Bak hierin de amandelen met het paprikapoeder en de chilivlokken zacht. Laat de noten op een bord afkoelen. Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep er de gare kool door. Schep de amandelen op de stamppot. <