Recept: Stamppot groene kool met spicy noten

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Genieten van de koude dagen doe je door onder meer het eten van een lekkere stamppot. Dit is een bijzondere en lekkere stamppot-variant.

benodigdheden

600 gram aardappelen

500-600 gram groene kool

1 ui

2 eetlepels vloeibare margarine

50 gram ongezouten amandelen of cashewnoten

1 theelepel gerookt paprikapoeder

½ theelepel chilivlokken

100-150 ml halfvolle melk

peper, nootmuskaat

bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.

Maak de groene kool schoon en snijd de groente in repen.

Pel de ui en snijd hem klein.

Verwarm 1 eetlepel margarine in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.

Voeg de groene kool toe met een scheutje water en laat de kool in 10 min …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?