Recept: Spruitjes à la carbonara

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ik weet het ... er gaat geen slagroom in een echte carbonara. Maar dit gerechtje lijkt erg op carbonara, en met slagroom erdoor kunt u het goed van tevoren maken en hoeft u het alleen even op te warmen voor u aan tafel gaat. We gaan hier voor gemak. Kerstkoken moet wel leuk blijven.

benodigdheden

1 kilo spruitjes, schoon­gemaakt en gehalveerd

150 gram rookspek, in blokjes

2 kleine tenen knoflook, ­fijngesneden

250 ml slagroom

50 gram Parmezaanse kaas, geraspt

zeezout en versgemalen ­zwarte peper

klein bosje peterselie, ­fijngehakt

bereiding

Breng een grote pan gezouten water aan de kook.

Voeg de spruiten toe en kook ze tien minuten. Giet af, spoel ze koud af en laat ze uitlekken. Bak intussen de spekjes uit in een koekenpan.

Voeg op het laatst de knoflook aan …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?