Recept: Spitskoolsalade met balsamicodressing

Koken
beeld ap / Paul Mayall
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een lekkere zomersalade met Italiaans (balsamico)accent. Combineert goed met gebakken kipfilet en (eventueel ook gebakken) aardappels.

benodigdheden

2 plakjes ontbijtspek

1-2 eetlepels balsamicoazijn

1 eetlepel olie

400 gram spitskool

bereiding

Bak het spek in een droge koekenpan bruin en krokant.

Neem het spek uit de pan en roer de azijn door het overgebleven aanbaksel. Maak er een dressing van met 1 eetlepel water, de olie en wat peper.

Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. Schep de dressing door de kool en verkruimel het spek er over.

Ontbijtspek over?

Bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast. <

Dit is 73% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief