Recept: Spinaziesalade met croutons

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hou je van een gerecht met spinazie? Dan moet je zeker deze salade eens proberen. Extra lekker met een karbonade en gekookte aardappelen. Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 ­dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes.

benodigdheden (voor 2 personen)

1 ei

150 gram doperwten ­(diepvries)

1 bosuitje

½ perssinaasappel

1 theelepel mosterd

1 eetlepel olie

1 teentje knoflook

1 sneetje volkoren- of ­bruinbrood

200 gram spinazie

bereiding

Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.

Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water en laat ze afkoelen.

Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.

Halveer het ei en neem de dooier eruit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef.

Pers de halve sinaasappel uit.

Maak van de eierdo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?