Recept: Spinazieflensjes

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Houd er rekening mee dat je nieuwsgierige blikken zult krijgen als je de restjes van deze groene flensjes de dag nadien in je lunchbox stopt. Ze zijn ook geschikt als aperitiefhapje: snijd ze in stukjes en steek er cocktailprikkers in.

benodigdheden ­

(voor 4 personen)

8 eieren

4 flinke handen verse spinazie (of diepvriesspinazie)

100 g kruidenkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)

250 g gerookte zalm

1 gele paprika

peper en zout

bereiding

Doe de spinazie samen met de eieren in een blender en mix tot een egaal groen mengsel. Je kunt het ook mixen met een staafmixer in een hoge kom.

Doe een scheutje olijfolie in een ­middelgrote pan en giet hier een vierde van het mengsel in. Herhaal hetzelfde in een tweede pan. Bak ­ongeveer 3 …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?