Recept: Sperziebonen-ovenschotel

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Er zit een verrassing in deze ovenschotel van sperziebonen die, afgedekt met aardappelpuree, een korstje moet krijgen onder de grill. En dat is het zoete accent van de rozijnen.

benodigdheden

400 gram sperziebonen

600 gram aardappelen

1½ dl halfvolle melk

nootmuskaat

1 ui

2 tomaten

2 eetlepels rozijnen

½ eetlepel kerrie

1 eetlepel vloeibare margarine

200 gram mager rundergehakt

bereiding

Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze gaar.

Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water gaar. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en peper een puree.

Pel de ui en snijd hem klein.

Was de tomaten en snijd ze in parten.

Was de rozijnen.

Fruit de ui met de kerrie in de margarine go …
Dit is 44% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief