Recept: Sperziebonen op z’n Italiaans

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In dit recept maak je de sperziebonen op smaak met knoflook, citroenrasp en basilicum. Dat smaakt heerlijk fris!

benodigdheden voor 2 ­personen:

500 gram krieltjes

400 gram sperziebonen

150 gram varkensvleesreepjes

peper

2 eetlepels vloeibare ­margarine

1 teentje knoflook

1 eetlepel olijfolie

1 citroen (alleen de schil wordt gebruikt)

8 blaadjes basilicum

bereiding

Was de krieltjes en kook ze in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.

Maak de sperziebonen schoon. Kook de bonen in weinig water in ca. 10 minuten beetgaar.

Bestrooi het vlees met peper en bak het in 1 eetlepel margarine in 8 minuten gaar en bruin.

Bak de krieltjes in de rest van de margarine goudgeel.

P …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?