recept: Sperziebonen op z'n Italiaans

Koken
beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Met een klein beetje extra werk maak je de sperzieboon net iets specialer. Lekker met omelet en krielaardappeltjes.

benodigdheden (voor 2 personen)

400 gram sperziebonen

1 teentje knoflook

1 eetlepel (olijf)olie

8 blaadjes basilicum

theelepel geraspte citroenschil

bereiding

Maak de sperziebonen schoon. Kook de bonen in weinig water in ongeveer 6 minuten beetgaar.

Maak het teentje knoflook schoon en snijd het klein. Fruit de knoflook in de olie zacht.

Laat de sperziebonen goed uitlekken. Roerbak ze kort mee met de knoflook.

Was de basilicum en scheur de blaadjes klein. Meng ze door de ­bonen.

Maak de groente op smaak met de geraspte citroenschil.

menusugge …
Dit is 52% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief