Recept: spaghetti alla puttanesca

Koken
beeld pixabay
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘In het traditionele recept wordt een snufje oregano gebruikt, maar mijn moeder gebruikte dat nooit, omdat ze vond dat het alles ‘‘naar pizza liet smaken’’. Zelfs koud geserveerd, vooral in de zomer, is puttanesca verrukkelijk’, vertelt Audrey Hepburn in haar kookboek.

benodigdheden (voor vier personen)

2 ansjovisfilets

120 ml olijfolie extra vergine, plus extra voor erover

een handvol zwarte olijven, grof gehakt

een handvol groene olijven, grof gehakt

12 gezouten kappertjes, afgespoeld

1 teentje knoflook, doormidden

chilivlokken of een scheutje tabasco naar smaak

1 blik (400 g) gepelde tomaten

450 g spaghetti of linguine

6 basilicumblaadjes, gescheurd

bereiding

Verhit de ansjovisfilets met de olijfolie in een grote hapjespan op hoog vuur, voeg de …
Dit is 28% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief