Recept: Spaghetti alla carbonara

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
​In de meeste restaurants zie je spaghetti carbonara op de kaart staan op basis van room, maar dat is eigenlijk helemaal fout! Het klassieke Italiaanse gerecht wordt namelijk gemaakt met eieren, kaas en pancetta: er komt helemaal geen room in voor.

benodigdheden

350 g gedroogde spaghetti

150 g pancetta, in blokjes

2 tenen knoflook, in plakjes

4 eidooiers

70 g pecorino, geraspt

50 g Parmezaanse kaas, geraspt

½ bosje bladpeterselie, fijngesneden

boter

olijfolie extra vergine

zout en peper​

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Zet een hittebestendige kom in de oven.

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de bereidingswijze op de v …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?