Recept: Spaghetti alla carbonara

Koken
beeld Vivian Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Carbonara is de naam van de saus die meestal gegeten wordt met spaghetti. Het wordt gemaakt met goedkope ingrediënten waardoor het vroeger gezien werd als een echte arbeidersmaaltijd. Vandaag de dag kom je het echter tegen op vrijwel iedere menukaart.

benodigdheden (voor 2/3 personen):

300 gr ongekookte spaghetti

3 eieren + 1 eidooier

30 gr Pecorino (geraspt)

2 el olijfolie

150 gr pancetta (in blokjes)

peper en zout

30 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Klop de drie eieren en de eidooier samen met de geraspte Pecorino, peper en zout in een kommetje los.

Verhit de olijfolie in een grote pan (bijvoorbeeld een wok, als is dit waarschijnli …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?