Recept: spaghetti al pomodoro

Koken
beeld pixabay
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bij dit recept heeft Audrey Hepburn de volgende variatietip: ‘Mijn moeder was ook dol op pasta all’amatriciana. De klassieke versie wordt bereid door wat reepjes guanciale (kinnebakspek) in een koekenpan knapperig te bakken. Maar pancetta of gerookt ontbijtspek kan ook. Laat het in de gepureerde saus even op laag vuur pruttelen.’

benodigdheden (voor 4 personen)

1,5 kg trostomaten, zaadjes verwijderd en in grove blokjes

1 ui, gepeld

1 stengel bleekselderij, schoongemaakt

1 wortel, geschrapt

6 basilicumblaadjes, fijngehakt, plus een paar hele blaadjes ter garnering

olijfolie extra vergine

een snufje suiker

zout

versgemalen zwarte peper

500 g spaghetti

Parmezaanse kaas

bereiding

Verhit de tomaten met de ui, bleekselderij en wortel 10 minuten in een grote pan met deksel op hoog vuur om de groenten zachter te maken.

Haa …
Dit is 22% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief