Recept: Spaanse tortilla met zoete aardappel

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Spanjaarden, voor wie dit gerecht hun nationale trots is, vinden het misschien een grote fout om dit een tortilla te noemen. Wij kleden hem aan met allerlei ingrediënten. In de oven gebakken zijn de aardappelen minder vet dan in de koekenpan, zoals de traditionele bereiding wil.

benodigdheden (voor 10 personen)

500 g aardappels, in plakken van ½ cm dik

500 g zoete aardappels, in plakken van ½ cm dik

8 eetlepels olijfolie

15 grote eieren

zeezout en vers gemalen zwarte peper

1 eetlepel uiengranulaat

150 g fijngehakte groenten naar keuze, zoals gebakken stukjes paprika, doperwten of champignons.

bereiding

Verwarm de oven voor op 172° C. Hussel de aardappels, zoete aardappels en ui in een grote ovenbestendige pan in de olijfolie, en bestrooi m …
Dit is 22% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief