Recept: Spaanse gehaktballetjes

Koken
beeld pixabay
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een zomers gerecht met een beetje pit, dankzij de peper. En de hoeveelheid van het ‘snufje’ cayennepeper bepaalt u natuurlijk zelf...

benodigdheden

5 olijven

200 gram rundertartaar

1 teentje knoflook

1 eetlepel vloeibare margarine

½ blik tomatenblokjes zonder zout

1 snufje cayennepeper

bereiding

Snijd de olijven klein.

Maak de tartaar aan met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook en peper. Vorm er kleine balletjes van.

Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.

Voeg de tomatenblokjes met vocht, de rest van de olijven en wat peper toe. Stoof het vlees in 10 minuten gaar.

Maak op smaak met een snufje (of snuf) cayennepeper.

Menusuggestie:

Lekker …
Dit is 63% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief