Recept: Spaanse eierschotel met volkorenbrood

Koken
beeld ap / Matthew Mead
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Dit ‘Catalaanse uitstapje’ is snel (15 minuten) en gemakkelijk te maken. Naar keuze als hoofdgerecht, of bijvoorbeeld in een tweegangenmenu met een salade vooraf. En met een toetje als afsluiter worden het al snel drie gangen.

benodigdheden

½ Spaanse peper

2 eetlepels olie

1 zak ratatouille roerbakmix (400 gram)

gerookt paprikapoeder

8 sprieten bieslook

4 eieren

2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

6 volkoren boterhammen

bereiding

Maak het stukje peper schoon en snijd het in reepjes.

Verwarm de olie in een (hapjes)pan en bak hierin de roerbakgroente met de reepjes peper kort.

Breng de groente op smaak met gerookt paprikapoeder.

Was het bieslook en knip dit klein.

Maak in de groente vier holletjes en breek hierin de eieren.

Strooi het bieslook over de eieren en strooi …
Dit is 47% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief