Recept: soho-roerbak

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Roerbakken heeft een slechte naam in de gezondheidshoek. Olie en bakken – zoals dat gebeurt in wokrestaurants of Aziatische kraampjes – gaan niet goed samen met groente. Vandaag een eenvoudige versie die net zo lekker en culi is als de roerbak-, maar beter voor je energievoorraad en zelfs smakelijker.

benodigdheden (voor 2 porties)

2 el olijfolie

1 rode paprika, in stukjes

200 g rijstnoedels

3 stengels boerenkool

1/2 rode ui, gesnipperd alleen het blad, gesneden

1 el zuivelvrije boter

2 el balsamicoazijn

1 zoete aardappel, gebakken en in blokjes

1 tl dijonmosterd

1 tl kurkuma

4 scheutjes chilisaus

1 tl kerrie

bereiding

Breng 1 liter water aan de kook. Doe 1 eetlepel olijfolie bij het kookwater en kook de rijstnoedels in 5 minuten gaar. Giet af en zet weg.

Fruit de ui in een koeken …
Dit is 35% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief