Recept: Soesjes met mascarponeroom

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit recept gaat ervan uit dat je lege soesjes in de winkel of bij de bakker koopt. Maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, en vervolgens vullen met dit recept voor mascarponevulling. Die je overigens tussen allerlei koekjes kunt stoppen.

benodigdheden

8 lege soesjes (bij de bakker)

100 g mascarpone

1 vanillestokje

10 cl. koude room

30 gr. poedersuiker

bereiding

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit met de achterkant van een mes.

Doe de mascarpone, de room en de vanillezaadjes in een kom. Neem een elektrische klopper en klop eerst traag en daarna beetje bij beetje sneller tot het mengsel in volume verdubbeld is. Voeg de suiker toe en klop nog even verder.

Dit is 36% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief