Recept: Soda bread met walnoten

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Irish soda bread wordt gebakken zonder gist, maar met baking soda. Let er wel altijd op dat er in het recept iets zuurs zit, zoals de karnemelk in dit recept, om de baking soda te activeren. Anders kan het baksel niet rijzen.

benodigdheden

100 g walnoten

50 g pompoenpitten

75 g geroosterd sesamzaad

100 g roggemeel

100 g volkorenmeel

100 g speltbloem

1 el suiker

2 tl zout

1,5 tl baking soda

250 ml karnemelk

2 el havervlokken

bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit een droge koekenpan en rooster de walnoten in 3 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof. Meng de pompoenpitten en het sesamzaad erdoor.

Doe roggemeel, volkorenmeel, speltbloem, suiker, zout en …
Dit is 33% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?