Recept: snijbietpasta

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Snijbiet is de dankbaarste en langstlevende groente in de moestuin. Maar het vergt soms wat tijd om hem in de keuken te omarmen. Wie niet van rode bieten houdt, kan beter niet met de rode snijbiet beginnen, maar met een andere kleur, die een minder uitgesproken smaak heeft.

benodigdheden (voor 4 personen)

6 tot 8 stengels gekleurde snijbiet, blaadjes van de stelen gerist, de steeltjes in blokjes van 1 cm, de bladeren in fijne reepjes

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 el komijnzaad

chilivlokken

een handvol rozijnen

een handvol walnoten, gehakt

400 gram spaghetti

1 el walnoot- of hazelnootolie

olijfolie, peper en zout

bereiding

Zet een grote pot met gezouten water op het vuur, zodat je de pasta kan koken terwijl je de snijbiet steeltjes bakt.

Zet een pan met wat olijfolie op een zacht vuurtje en fruit hierin de knoflook met de komijnzaadjes, chilivlokk …
Dit is 34% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?