Recept: Snelle 'trinchado' met gebakken groenten

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Trinchado, een smaakvolle stoofpot met knoflook en pepers, was een van mijn favoriete tussendoortjes toen ik nog in een restaurant werkte. Stukjes vlees die bij het uitsnijden overbleven, werden verwerkt tot trinchado.

benodigdheden (4 pers.)

400 g biefstuk van de dikke lende, in blokjes van 25 g

beetje olie en zout en peper

50 g roomboter

1 grote rode ui, grof gehakt

1 el chili-knoflookpasta (potje)

180 g groene olijven, ontpit

2,5 dl runderbouillon

sap van 1 citroen

1 tl gerookte-paprikapoeder (liefst pikant)

flinke hand bladpeterselie, grof gehakt

voor de gebakken groenten

40 g roomboter

1 grote rode ui, in halve ringen

2 rode paprika’s, schoongemaakt en in repen

1 gele paprika, schoongemaakt en in repen

4 kleine courgettes, in de lengte in vieren gesneden

3 el kappertjes

De Real Meal Revo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?