Recept: Singaporese rijstnoodles

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit noodlegerecht is glutenvrij, zit vol groenten en ook kinderen lusten het. De voorbereiding kost tijd, maar zodra alle groenten zijn gesneden, staan de noodles snel op tafel. Noodles bakken is geen exacte wetenschap, volg je gevoel en voeg meer olie toe als ze er droog uitzien.

benodigdheden (voor 4 personen):

100 g dunne rijstnoodles

4 el arachideolie

2 el geroosterde-sesamolie

1 middelgrote ui, in dunne ringen

100 g fijngehakte broccoli

75 g sperziebonen, in stukjes van ca. 1 cm

75 g verse of diepvriesdoperwten

200 g tofoe (blok), in blokjes van 1 cm

1 tl Madras-kerriepoeder, of meer naar smaak

1 groot ei

60 ml tamari

2 lente-uien, in dunne ringen

kleine bos gehakte verse koriander

zout, desgewenst

bereiding

Week de rijstnoodles 10 …
Dit is 22% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief