Recept: Sinaasappelsalade met zwarte olijven

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf sinaasappelsalade met zwarte olijven maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek De Joodse keuken – van Minsk tot Marrakech van Janna Gur. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (6 porties):

50 gram zwarte olijven in olie, ontpit en gehalveerd

4 à 5 sinaasappelen, gepeld, in kwarten verdeeld en in dikke plakken gesneden

1 eetlepel harissa (zie hieronder)

1 eetlepel verse korianderblaadjes, fijngesneden

Voor 480 ml harissa:

0,5 kilo gedroogde, zoete rode chilipepers

2 à 3 gedroogde hete rode chilipepers

10 teentjes knoflook

120 ml extra vergine olijfolie

1 eetlepel zout

1 eetlepel gemalen komijn

sap van 2 citroenen

0,5 theelepel gemalen komijn

80 ml vers citroensap

3 eetlepels extra vergine olijfolie

3 à 4 teentjes knoflook, fijngesneden

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?