Recept: Siciliaanse tomatensaus

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Er zijn tomatensauzen waarbij tomaten rauw blijven (‘salsa cruda’). En warme sauzen waarbij tomaten gestoofd (of geroosterd) worden. Hieronder een warme saus met gestoofde tomaten (plus kappertjes, olijven en pijnboompitten).

benodigdheden

1 kg rijpe tomaten

2 el rozijnen

2 tenen knoflook

3 el olijfolie

zout en gemalen peper

2 el pijnboompitten

1 volle el kappertjes

2 el zwarte olijven

bereiding

​Snijd de tomaten aan de onderzijde kruislings in en leg ze in kokend water, verwijder het velletje. Snijd de tomaten in vieren en verwijder kern en zaadjes. Week de rozijnen in heet water. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook 1 minuut. Voeg de stukken tomaat …
Dit is 40% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief