Recept: Scones

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Scones zijn onmisbaar bij een high tea, maar daarnaast zijn deze hartige scones ook heerlijk bij een uitgebreide brunch of lunch. Serveer ze bijvoorbeeld met clotted cream, verse roomkaas, chutney of pestoboter.

benodigdheden (voor 15-20 scones)

500 gr bloem

5 tl bakpoeder

1 tl zout

75 gr boter, koud

2 eieren

175 ml karnemelk

vulling naar keuze

1 ei, losgeklopt

bloem, voor het werkblad

bereiding

Verwarm de oven voor op 200°c en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Wrijf ze door het bloemmengsel tot de stukjes boter zo groot zijn als grof broodkruim. Voeg eieren, karnemelk en vulling naa …
Dit is 24% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?