Recept: Scandinavische kanelbullar

Koken
beeld Vivian Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Kanelbullar doen auteur Sabine Koning erg aan de Scandinavische landen denken. Het zijn kaneelbroodjes met parelsuiker, die altijd bij de fika (het koffie-/theemoment van de dag) worden geserveerd. Hier een recept voor 14 van deze kleine, kruidige broodjes.

benodigdheden

Voor het deeg:

30 gr ongezouten roomboter

125 ml volle melk

30 gr kristalsuiker

10 gr instant gist

½ tl zout

1 tl kardemom

250 gr tarwebloem

Voor de vulling:

20 gr ongezouten roomboter, gesmolten

100 gr donkerbruine basterdsuiker

1 tl kaneel

Verder:

1 ei, losgeklopt

­­­handvol parelsuiker

bereiding

Doe voor het deeg de boter samen met de melk, kristalsuiker en het gist in een pannetje. Verwarm het geheel tot de boter is gesmolten. Doe ond …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?