Recept: Saliecourgette met walnoten en Stilton

Koken
beeld atlas contact
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Volgens Jonno Proudfoot wordt eten aangenamer en lonender wanneer je een goede kok wordt en de uitdaging in de keuken aangaat, ‘in plaats van te vrezen’. Vandaag een recept met groente van het seizoen: courgette.

benodigdheden (4 pers.)

400 g grote courgette, in plakken

2 el olijfolie

3 el boter

1 handje salie, gesneden

60 g geroosterde walnoten

50 g stilton

zout en zwarte peper

bereiding

Laat een grillpan gloeiend heet worden.

Meng de plakken courgette met de olijfolie tot elke plak een olielaagje heeft.

Gril de plakken aan beide kanten tot de randen zijn geschroeid. Laat ze dan afkoelen, bij voorkeur dicht opeengepakt zodat ze nagaren in de restwarmte. Verwarm i …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?