Recept: Salade watermeloen

Koken
beeld Kris Vlegels
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
​Knapperige, zoete stukjes watermeloen doen het uitstekend in ­salades. Deze combinatie is inmiddels dan ook uitgegroeid tot een klassieker. Ik vind het tof om dit recept te presenteren in een uitgeholde watermeloen. Het is een feestelijk en zomers geheel.

benodigdheden

1 watermeloen

100 g gekleurde tomaatjes, in tweeën

1 zoete ui, in elleboogjes

1 mooie witte venkel, in reepjes

2 el munt, fijngesneden

100 ml basisvinaigrette

1 tl chilivlokken

fleur de sel en versgemalen zwarte peper

½ el zonnebloempitten, ­geroosterd

½ el pompoenpitten, ­geroosterd

½ el lijnzaad, geroosterd

½ el boekweitzaad, ­geroosterd

100 g zachte geitenkaas

paar blaadjes munt

olijfolie, om te besprenkelen​

bereiding

Snijd de watermeloen doormidden en haal het vruchtv …
Dit is 42% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?