Recept: Salade van asperges met rivierkreeftjes

Koken
beeld Dick Vos
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Masterchef Estée Strooker (27) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag een lentesalade van gemarineerde asperges met rivierkreeftjes.

Er komen weer een paar prachtige lentedagen aan. Tijd voor een lekker recept met asperges. En dan niet klassiek, maar eens op een hele andere manier bereid, namelijk gemarineerd!

benodigdheden (voor 4 tot 6 personen):

1 kg asperges

4 eieren

1 el honing

1 citroen

4 el olijfolie

1 bosje radijs

1 rode ui

70 g rucola

200 g rivierkreeftjes, gepeld

1 el mayonaise

1 bosje dille

snufje paprikapoeder

bereiding:

Schil de asperges met een dunschiller. Verwijder de schillen en pak de asperges dan vast bij het kontje (niet te verwarren met het kopje). Trek met de dunschiller lange lint …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?