Recept: Salade met rode biet en mierikswortel

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit saladerecept staat binnen een handomdraai op tafel.

benodigdheden voor 2 personen

6 aardappelen

500 gram gare rode bieten

1 kleine appel

1 – 2 eetlepels azijn

200 gram kippendijfilet

peper

2 eetlepels vloeibare ­margarine

2 eetlepels halfvolle yoghurt

1 theelepel geraspte ­mierikswortel (potje)

1 zakje (rucola)sla (30 gram)

bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.

Stroop het vel van de bietjes en snijd de bieten in blokjes. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Meng de azijn door de bietjes en de appel en laat dit 10 minuten intrekken.

Snijd de kip in repen en …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?