Recept: Salade met radicchio & ansjovisdressing

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een bolle krop rode radicchio is eigenlijk geen sla, maar familie van de witlof. Het is een echt Italiaans streekproduct. Leuk aan radicchio is dat u hem koud en warm kunt eten.

benodigdheden voor 4 personen

4 ansjovisjes op zout

2 sneetjes zuurdesembrood, zonder korst

2 el olijfolie

1 el gedroogde majoraan

4 el mayonaise

1 teen knoflook, geperst

sap van ½ citroen

1 krop radicchio, blaadjes losgehaald

1 kropje little gem, blaadjes losgehaald

75 g pecorino, geschaafd

ook nodig: staafmixer

bereiding

Week de ansjovis 15 min. in koud water.

Scheur de sneetjes brood in kleine stukjes. Verwarm de koekenpan voor, voeg de olie toe en …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?