Recept: Salade met geroosterde bieten

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bieten met zure room en dille is een klassieke Russische zakoeski (voorgerecht). Met dit recept geef je ze een ­niet-Russische rooksmaak – door ze op de hete kolen te roosteren.

benodigdheden voor 4 personen

4 grote bieten (bij voorkeur gele of oranje), bijgesneden, schoongeboend

2 lente-uitjes, bijgesneden

250 ml zure room of Griekse yoghurt

grof zeezout en versgemalen zwarte peper

1 theel. suiker, of naar smaak

½ theel. versgeraspte citroenschil

2 eetl. gehakte verse dille, plus 4 takjes voor de garnering

1 komkommer, geschild, zaadjes verwijderd, in blokjes van 1,5 cm

50 g halve walnoten

bereiding

Maak je barbecue klaar voor roosteren op hete kolen of direct grillen (zo hoog moge …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?