Recept: salade met bloemen

Koken
beeld ap / Matthew Mead
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Koken met bloemen is niets nieuws. De verstandige kok gebruikte ze in zijn openingsrecept als garnering bij een salade. Naast de ingrediënten van dit recept gebruikte hij ook kattenkruid, postelein, druifkruid en de bloemen van ossentong. Als je een (moes)tuin hebt, plant dan die kruiden vooral aan. Gebruik geen bloemen van de bloemist, die zijn behandeld met gif.

benodigdheden

bloemblaadjes van rozen, goudsbloemen, bernagie

200 gram gemengde kropsla, veldsla en rucola

100 gram andijvie en witlof

1 el dragon

1 el pimpernel

1 el waterkers

1 komkommer

voor de vinaigrette

3 el olijfolie extra vergine

1 el wijnazijn

zout

bereiding

Kijk de bloemblaadjes na op beestjes. Was de slasoorten, groenten en tuinkruiden. Hak de tuinkruiden fijn, scheur de slablaadjes, snijd de witlof in smalle reepjes.

Schil de komkommer, schaaf i …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?