Recept: Saffraanthee

Koken
beeld nijgh & van ditmar
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In Taliouine, de saffraanvallei van Marokko gaat de meeste saffraan op in heerlijke kopjes thee. Verwarmend en verkwikkend in de winter, en op deze manier komt ’s werelds meest prijzige specerij ook wel echt tot haar recht.

benodigdheden voor 1 pot thee

1 plukje saffraan

losse groene thee (beste kwaliteit gunpowder of white pearl)

suiker

takjes verse munt

bereiding

Verpulver de draadjes saffraan tussen je vingers. Lukt dit niet goed dan kun je ze ook heel kort verwarmen in een warme droge pan en dan fijnwrijven. Doe de saffraan in een glaasje en schenk hierop wat warm water. Zet een pot sterke Marokkaanse thee van de gunpowder en suiker naar smaak.

Voeg het saffraanwater toe en laat kort trekken. Schenk twe …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?