Recept: Rundvleescurry met aubergine en rijst

Koken
beeld voedingscentrum.nl
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Aubergine heeft deze maand een lage klimaatbelasting. Een mooi moment dus om deze rundvleescurry te maken.

benodigdheden (voor 2 personen)

1 flinke ui

stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)

200 gram runderlap

2 eetlepels olie

1 eetlepel kerriepoeder

1 theelepel komijnzaad

1 gedroogd pepertje

150 gram zilvervliesrijst

1 kleine winterwortel

1 grote aubergine

4 takjes koriander

bereiding

Pel de ui en snijd hem klein.

Schil het stukje gember, snijd het in plakjes en snijd de plakjes in reepjes.

Snijd het vlees in blokjes.

Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Fruit de ui, de gember, de kerrie en het komijnzaad k …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?