Recept: Rundergehaktballetje met citroenschuim

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De saus bij deze gehaktballetjes is niet alleen een smaaksensatie, het voelt ook heel bijzonder in je mond, zo’n luchtige schuimsaus!

benodigdheden

350 g rundergehakt

1 ei

knoflookpoeder

uienpoeder

verse nootmuskaat

50 g pistachenoten

35 g Parmezaanse kaas

rijstolie

Voor het citroenschuim:

2 eidooiers

sap van 1 citroen

beetje water

1 el honing

peper

bereiding

Maak het gehakt aan met het ei, flink veel knoflookpoeder, uienpoeder en verse nootmuskaat, de gestampte pistachenoten en de Parmezaanse kaas. Vorm er balletjes van, ongeveer zo groot als een pingpongbal. Bak ze bruin in de olie en laat ze met een deksel op de pan gaar worden in een minuut of 10.

Klop de eidooiers door en door, dan gaan ze schuimen. Doe …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?