Recept: Rundercarpaccio

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De keuken van Puglia wordt weleens boers genoemd. Maar in Italië is de keuken vermaard en de rest van de wereld gaat dit ook steeds meer inzien. Ongecompliceerde, voedzame gerechten die uitstekend voldoen aan de eisen van de huidige tijd.

benodigdheden (voor 6 personen):

500 g ribeye-filet

½ venkelknol, geschaafd

6 flinke radijzen, geschaafd

sap van ½ citroen

1 el kappertjes

10-12 krullen pecorino picanto (pittige pecorino)

handje bladpeterselie, voor de garnering

60 ml extra vergine

olijfolie

1 el vincotto

Hoewel dit recept in Puglia van oudsher met paardenvlees wordt gemaakt, hebben wij voor rundvlees gekozen.

Cavallo, ‘paardenvlees’ in het Italiaans, wordt in Puglia veel gegeten. Pa …
Dit is 25% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief