Recept: rozijn-walnootrugelach

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Rugelach zijn halvemaanvormige deeghapjes die traditioneel worden gemaakt van een deeg dat onder andere uit roomkaas of zure room bestaat. Ze kunnen met verschillende vullingen worden gemaakt, van het traditionele gedroogde fruit met noten tot chocolade, kaneel en marsepein.

benodigdheden (voor 32 stuks)

50 g gesmolten boter

1 tl kaneel

4 el aardbeienjam

100 g walnoten, fijngehakt

100 g rozijnen

50 g basterdsuiker

1 ei, losgeklopt

50 g demerarasuiker of rietsuiker, gemengd met 2 tl kaneel

voor het deeg

115 g boter, op kamertemperatuur

115 g roomkaas, op kamertemperatuur

50 g fijne kristalsuiker

2 eieren

375 g bloem, plus extra om uit te rollen

bereiding

Verwarm de oven voor tot 170 °C. Bekleed twee bakplaten me …
Dit is 23% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief