Recept: Roze koeken

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een pak roze koeken kun je gedachteloos in 10 minuten leegeten, met als resultaat dat je behoorlijk misselijk bent. Het voordeel van zelf bakken is dat je er iets bewuster mee omgaat. En zonder sprinkles zijn ze vrij van chemische kleurstoffen. Bietensap kleurt heel pretty pink.

benodigdheden (voor 12 koeken):

200 g boter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten

200 g witte basterdsuiker

geraspte schil van 1 citroen

1 tl vanille-extract

4 eieren

1 mespunt zout

200 g bloem + extra om te ­bestuiven

300 g poedersuiker

1 el bietensap

sprinkles (optioneel)

Bakgerei:

bakplaat

muffinvorm met twaalf holtes

elektrische handmixer

bereiding

Deeg maken

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de muffinvorm in met boter en bestuif licht met bloem. Klop me …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?